Allegheny Plaza, Zagreb

stambeno - poslovni kompleks u Zagrebu

potencijal

12.270 m2

status

radovi u tijeku

UMJETNOST STANOVANJA

Allegheny Plaza inovativan je projekt koji stanovanje pretvara u umjetnost. Ova urbana oaza u Zagrebu uspješno pomiruje suprotnosti i stvara idealan spoj za moderan život - ubrzanost gradskog života usklađuje s ljudskom potrebom za mirnim, privatnim i zelenim okruženjem. Spajajući grad i prirodu, funkcionalnost i estetiku te održivost i luksuz, predstavlja pomno osmišljeni, cjeloviti pristup suvremenom stanovanju.

Stambeno-poslovni kompleks izgrađen je prema najsuvremenijim tehnološkim standardima, s posebnom pažnjom posvećenom modernoj arhitekturi i energetskoj učinkovitosti. Kroz suradnju s međunarodnim arhitektonskim uredima, Allegheny Financial i ovim projektom nastavlja pomicati granice inovativnosti u stvaranju superiornih građevinskih projekata. Zaboravite sve što znate o klasičnom pristupu rezidencijalnoj arhitekturi i otkrijte Allegheny Plaza, sofisticirani pristup životu i stanovanju.

MJESTO SUSRETA, OAZA ODMORA

Lokacija, dobra povezanost i sadržajnost ključni su faktori prilikom odabira nekretnine. Allegheny Plaza, smještena u samom srcu gradske četvrti Trešnjevka, ispunjava sve kriterije. S adresom na Novoj cesti, uz svega par minuta hoda do najbliže tramvajske stanice i tek dvadesetak minuta šetnje do užeg centra, osigurava ugodan gradski život. Jedinstvenost četvrti Trešnjevka je njeno bogatstvo zanimljivih sadržaja. U neposrednoj blizini nalazi se Dom sportova s raznovrsnim sportskim i koncertnim programom te plivačkim bazenima. Blizu je i tržnica, baš kao i dom zdravlja, ljekarne, restorani, dućani, škole, vrtići i fakulteti. Kad poželite otići iz grada, za petnaest minuta ste na izlazu za autoceste u kojem god smjeru poželite krenuti. Započnite kvalitetan, ispunjen i opušten život u Allegheny Plaza.

CRNI KVADRAT, ZELENO SRCE

Prolaskom kroz glavni portal na Novoj cesti, ulazimo u skrovito srce zgrade, zajednički atrij. Pogled nam na prvu zaokuplja tamno, kvadratno, ostakljeno fasadno platno u kojem se kroz refleksije stvara optički dojam dubine, a podsjeća na zagonetnu jednostavnost Maljevićevog kvadrata.

Kada spustimo pogled uočavamo zeleno središte atrija ispunjeno cvjetnjacima i drvećem koji pružaju opuštajuće olfaktorno iskustvo. Aromatično bilje ružmarina, lavande, masline i jorgovana okruženo je klupama i pomičnim stolovima drvene, tople teksture. Kao što priroda stvara nepravilne oblike, tako je ovdje kreiran puteljak zavojitih organskih linija. Inspiriran je tokom rijeke okruženom brežuljcima, čime je omogućena skrovitost u trenucima predaha. Okrenemo li se na drugu stranu atrija ugledat ćemo vertikalni vrt koji se proteže cijelom dužinom zida i pruža svježi zagrljaj prirode.

Inovacija na prvom mjestu

Svaki stan Allegheny Plaza kompleksa ima osigurano natkriveno parkirališno mjesto u prizemlju ili u garaži. U skladu sa suvremenim standardima, svako garažno mjesto opremljeno je utičnicama i brojilima za punjenje električnih automobila. Sustav video nadzora i kontrole pristupa jamči sigurno životno okruženje, kao i osvjetljenje parkirnih mjesta adaptivnom LED rasvjetom.

BEZVREMENOST ESTETIKE, SUVREMENOST KVALITETE

Inspiracija za monumentalno pročelje nastaje iz arhitektonske tradicije modernizma internacionalnog stila. Čiste i jednostavne forme konstrukcijskih elemenata pružaju pročelju bezvremensku ljepotu, a naglašene vertikale koje se izmjenjuju s velikim staklenim plohama daju mu karakter monumentalne palače. Kombinacija najsuvremenijih fasadnih sustava i troslojnih staklenih stijena jamči trajnost te vrhunsku tehničku i zvučnu izolaciju.

Energija za budućnost

Naša misija kreiranja projekata najviše razine uključuje i velike iskorake u području energetske učinkovitosti. Allegheny Plaza je stambeno-poslovni objekt s vlastitim obnovljivim izvorom energije. Uz visoka energetska svojstva i racionalnu toplinsku zaštitu osigurava minimalnu potrošnju za grijanje, hlađenje i ventilaciju prostora. Za dodatnu energetsku učinkovitost i isplativost, na krovove kompleksa postavljeni su najsuvremeniji solarni paneli koji ce budućim stanarima pružati značajne uštede.

MONUMENTALOST CJELINE, UMJETNOST DETALJA

Već pri prvom pogledu na zgradu uočava se prožimanje kontrastnih elemenata: monumentalnost pročelja rastvara se kroz raslojenost dinamičnog, prostornog dojma staklene umjetničke instalacije. Izgled instalacije mijenja se ovisno o kutu gledišta i godišnjem dobu, a inspirirana je zelenim brežuljcima koji okružuju grad. Igre svjetla na staklu vode nas prema odvojenim ulazima u stambene i poslovne jedinice.

Umjetnica Miranda Vukasović autorica je instalacija koje prostorima Allegheny Plaze daju originalnu i upečatljivu posebnost estetskog doživljaja. Instalacije se nalaze u predvorjima, kreirajući različita, jedinstvena vizualna iskustva. U prvom predvorju posebnu atmosferu daje reljefna tekstura lima postavljenog na strop. Ples refleksija stvara dojam namreškane površine vode u kojoj se možemo zagledati u vlastiti odraz.

U drugom je instalacija inspirirana florom. Apstrahirane latice su rasvjetna tijela koja stvaraju svjetlosni titraj, dajući prostoru mekoću i prozračnost. U trećem predvorju se nizanjem zelenih ploha postiže osjećaj prostornosti i boravka u prirodi. Poslovno predvorje zamišljeno je kao elegantno mjesto predaha. Ugodna atmosfera postiže se naizgled lebdećom svjetlosnom instalacijom nadahnutom oblakom.

LAKOĆA ŽIVLJENJA U LUKSUZNOM DIZAJNU

Dobro promišljena projektantska i tehnička rješenja te pomno birani materijali vrhunske kvalitete čine svaki od 56 stanova Allegheny Plaze iznimno ugodnim, ali i inspirativnim mjestom za život. Ponuda stanova je raznovrsna; od studio apartmana, londonskih loftova, klasicnih dvosobnih i trosobnih stanova do penthousea i duplexa. Interijeri svih stambenih prostora odišu kvalitetom, elegancijom i luksuzom. Obloge podova su dominantno izvedene sa suvremenim višeslojnim parketima, a kupaonice vrhunskom keramikom i uređajima. Duboke lođe koje se nastavljaju na glavne prostorije otvaraju vrata uživanju u otvorenom prostoru u intimi i miru, s pogledom na zelenilo atrija. Velike ostakljene površine dopuštaju prirodnom svjetlu da prodre u svaki kutak životnog prostora, ističući izvrsnost dizajna i raznovrsnost detalja, dok funkcionalnost i oprema neusporedive kvalitete pružaju budućim stanarima posebnu lakoću življenja.

LOFT

DUPLEX

PENTHOUSE

FLEKSIBILNOST POSLOVANJA U MODULARNOM PROSTORU

U poslovni dio kompleksa ulazi se kroz visoko i elegantno predvorje koje dodatno oplemenjuje svjetlosna instalacija umjetnice Mirande Vukasović. U predvorju su tri dizala koja vode na četiri etaže visoko kvalitetnih i modernih poslovnih prostora A kategorije. Poslovni prostori su orijentirani na sjever, jug i istok, otvorenog su tlocrta i prilagodljivog karaktera. Prostori se mogu spajati po potrebama klijenata, u rasponu veličina od od 390 do 1.070 m², što ih čini idealnim za široki spektar djelatnosti. Sustav grijanja i hlađenja izveden je preko suvremenog sustava dizalica topline, a visokoučinkoviti sustav mehaničke ventilacije osigurava svježinu zraka i može unaprijediti za specifične potrebe prostora medicinske namjene. Primjenom suvremene tehnologije, karakterističnog i funkcionalnog dizajna stvorili smo posebno ugodan prostor za rad.